Route Dag 1 35Km 60Km

 

De eerste dag brengt u al meteen in de noordelijke Maashorst oftewel Herperduin met meerdere vennen en de zandverstuiving Maupertuus. Nieuw is hier de onlangs gerealiseerde Uitkijktoren die een eindje van de route afstaat maar het bezoeken waard is. Al even nabij is het nieuwe speelbos voor de jeugd.

In het buitengebied van Berghem is het tijd om te beslissen of u 35 of 60 km. gaat fietsen. De 35 km. route voert langs de osse haven en kanaal naar Macharen terwijl de 60 km. in westelijke richting verder gaat langs golfbaan en tuincentrum (waar eventueel een koffiestop mogelijk is) De polder tussen Oss en Lith biedt wijdse vergezichten voordat recreatiegebied de Lithse Ham en de Maas in zicht komen. Eenmaal in Lith is het tijd voor pauze bij Hertog Jan aan de markt.

 

Na de welverdiende koffie gaat de route verder over en achter de maasdijk waarbij o.a. het Kasteel van Oijen of Bierbrouwerij Oijen het even afstappen waard zijn. Vanaf Macharen gaan beide afstanden verder naar het historische stadje Megen waar bij de fraaie Megense molen de pauzeplaats ingericht is. Naast het stadje zelf is deze molen en ook het “Museumke” in de Kapelstraat een bezoekje waard. Na de rust gaat de laatste etappe vanuit Megen via verscheidene kleine dorpjes naar het stadje Ravenstein waar net als in Megen veel historie te bekijken valt. Na al die historische schoonheid is de natuur weer aan de beurt, onderweg kan die bijvoorbeeld bij het Hamelspoel nabij Herpen bewonderd worden en voordat u het in de gaten hebt is de finish in Schaijk al weer in zicht.

  

Kaarten:

 
Route van de 35 Km
Route van de 60 km
 

 

Kaarten zijn informatief en kunnen op de dag van de 3 daagse anders zijn uitgepijld

Sponsors*

Hartje Groen

 

 

hartjegroen logo

 

 

meulenreek

Roefs

logo kouwenberg infra zonder bv

DePotter logo met schild 2018

Copyright © 2019 Maashorst Fiets 3 Daagse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.