Route Dag 2 35Km 60Km

 

Deze route voert u als deelnemers vanaf de start richting buurdorp Reek waar Boerderij van Casteren speciaal voor onze deelnemers te bezoeken is. Daarna gaat de route verder via de oude Maasdijk waar de nieuw ontstane natuur in de oude maasbedding te bewonderen is. Over deze dijk wordt de Maasbrug bij Grave bereikt. Vlak daarvoor zijn nog enkele kazematten als overblijfsel van de oorlog te zien en passeert u ook Gemaal van Sasse dat zorgt dat ook de bewoners van de polders rondom Grave droge voeten houden. 

 

De 35 km-route maakt hier een korte doorsteek door Grave naar de pauzeplaats Restaurant Colori midden in dit historische stadje aan de oever van de Maas. De 60 km-fietsers steken bij de brug de maas over om aan de Gelderse kant o.a.via enkele toeristische fietspaadjes naar natuurgebied de Berendonck te rijden. Langs golfbaan, waterplassen en het gloednieuwe resort Thermen Berendonck voeren vele fietspaadjes met soms een halfverhard stukje er in naar de “boer”gondische pauzeplaats de Eikenhorst op de grens van Wijchen en Nijmegen.

Na de pauze blijft de natuur al even fraai rondom de “Hatertse Vennen” en na de passage van de maas, de fietspaadjes langs de Kraaijenbergse plassen. Via de rand van Escharen wordt vervolgens de pauzeplaats Restaurant Colori in Grave bereikt. In Grave is naast de binnenstad ook Museum de Hampoort en Het Arsenaal een bezoekje waard.

 

Na de rust zijn 35 en 60 km-fietsers weer verenigd en leiden de fietspaadjes nabij riviertje de Raam bijna tot aan de rand van waterplas “De Kuulen” bij Langenboom. Tussen Langenboom en Reek wisselen weide en bossage elkaar af. Bijzondere punten die u hier passeert zijn de wijngaard Maashorst op de Kreitsberg en Hertenfarm Edel Brabant. Na de oversteek van de Dorpenweg nemen we nog een stukje Maashorst mee met o.a. de redelijk nieuwe natuurbegraafplaats en fraaie charme-camping Hartje Groen waar op vertoon van uw stempelkaart gebruik gemaakt kan worden van een speciale aanbieding. Daarna is het nog maar enkele kilometers naar Hartje Schaijk waar de route eindigt bij de Potter.

Kaarten:

 
Route van de 35 Km
Route van de 60 km
 

 

Kaarten zijn informatief en kunnen op de dag van de 3 daagse anders zijn uitgepijld

Sponsors*

Hartje Groen

 

 

hartjegroen logo

 

 

meulenreek

Roefs

logo kouwenberg infra zonder bv

DePotter logo met schild 2018

Copyright © 2019 Maashorst Fiets 3 Daagse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.