Route Dag 3 35Km 60Km

 

Op de slotdag wordt, het kan eigenlijk niet anders, het centrum en de westelijke kant van de Maashorst aangedaan. De fraaie en nog vrij nieuwe fietspaden ten zuiden van Schaijk laten u de Maashorst van binnen zien. Via het natuurgebied Slabroek met z’n bekende bezoekerscentrum bereikt u de rand van Nistelrode. Terwijl daarna de 35-km route een doorsteek maakt naar de pauze nabij Vorstenbosch vervolgt de 60 km-route via een afwisselend weide- en bosgebied de weg richting Vinkel. Bij de in aanbouw zijnde Molen de Zwaan is het tijd voor de pauze. Naast pauzeren kan ook bekeken worden hoe goed de molenbouwers hun vak verstaan.

 

Na de rust voert de route via buurtschap Kaathoven verder naar de rand van Heeswijk en Dinther waar de Heeswijkse bossen doorkruist worden. De 60 km. route vervolgt via een afwisselend open en natuurrijk landschap om nabij Vorstenbosch weer aan te sluiten op de 35 km route. Voor beide afstanden is de pauze dan gepland bij uitspanning de Riethoeve.

 

Na de rust gaan beide afstanden gezamenlijk verder en passeren allereerst de Bedafse Bergen met zijn fraaie zandverstuivingen. Na de passage van het ecoduct over de A50 gaat de rit opnieuw dwars door de kern van de Maashorst. Deze keer langs de zuidkant van Slabroek en de noordkant van Uden naar het slingerpad dat al jaren zijn naam eer aan doet. U fietst al slingerend door de fraaie natuur en tussen Schaijk en Zeeland valt dan misschien nog een glimp van de Wisenten op te vangen. Even groot is de kans dat u de schaapsherder met zijn kudde of de grazende schotse Hooglanders tegenkomt.  Via Heische Tip en Nabbegat wordt weer schaijks grondgebied bereikt om ook deze derde dag te finishen in het fraaie vernieuwde schaijkse centrum

   

Kaarten:

 
Route van de 35 Km
Route van de 60 km
 

 

Kaarten zijn informatief en kunnen op de dag van de 3 daagse anders zijn uitgepijld

Sponsors*

Hartje Groen

 

 

hartjegroen logo

 

 

meulenreek

Roefs

logo kouwenberg infra zonder bv

DePotter logo met schild 2018

Copyright © 2019 Maashorst Fiets 3 Daagse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.